Skip to main content
Back to all questions
Hong KongrightsFor everyone

Can a domestic helper take a part-time job on a rest day?

We do our best to keep this updated as the rules change. Please cross-check with the relevant authority for the very latest details.

No. A rest day does not authorise a foreign domestic helper to work for another person. Under clause 4(b) of Hong Kong’s Standard Employment Contract, a helper must not take other employment, including part-time domestic work, with anyone else. The employer must not require or allow this.

The Immigration Department also confirms that the employer’s consent does not make a part-time job permissible. Unapproved employment can breach the helper’s conditions of stay. If you are unsure whether a proposed task is permitted, check with the Immigration Department before accepting it.

As of 2 November 2026. Official sources: https://www.immd.gov.hk/eng/faq/foreign-domestic-helpers.html (Q22 and Q32); https://www.immd.gov.hk/eng/forms/forms/fdhcontractterms.html (clause 4(b)).

Last updated on 2 Nov 2026.

This answer is plain-language guidance and not legal advice. For complex situations, please contact the relevant authority — the Hong Kong Labour Department, Hong Kong Immigration Department, POEA / DMW (Philippines), MOM (Singapore), Tadbeer (UAE), Musaned (Saudi Arabia), or your legal counsel.

Got a question we haven't answered?

Tell us what you need to know. Common ones get added to this page within a few days.